Katarina Borstedt – Northvolt ställer om en hel stad

Hon drivs av miljöfrågor och förändring, hon vill förbättra samhället och förpassa oljan till historien. Hon menar att Sverige kan ta lagledartröjan här och börja springa, men då krävs det både mycket ifråga om inställning till lärande hos individen, och av strukturer som behöver luckras upp och utvecklas.

Möt Katarina Borstedt, director of growth på batteriföretaget Northvolt i Skellefteå, som ansvarar för den enorma gigafabrikens kompetensresa i norra Sverige. Northvolt ska accelerera från 0 till över 3000 medarbetare i en stad med drygt 30 000 invånare, och runt fabriken kommer också allt annat att växa.

Hör hur Northvolt antar utmaningen etablera en helt ny basindustri i Sverige och om transitionen av kompetens till norra Sverige – där arbetslösheten redan är låg. Ta del av de stora utmaningarna i att få tag i all ny kompetens, och om lärande som en del av ett företags DNA, där alla i hela organisationen förväntas vara involverade. Och där ledningens uppdrag på sikt är att möjliggöra motivation och lust till det.

Avsnitt 19 är ett samtal mellan Katarina Borstedt, Carl Heath och Katarina Pietrzak