Ilona Szatmári Waldau (V) Varje människas utveckling bidrar till demokrati

Hon är Vänsterpartiets talesperson för högre utbildning och forskning och betonar partiets ideologiska syn på att lärande och utbildning har ett egenvärde och inte finns till endast för att försörja en arbetsmarknad med kompetens. I Livslångts serie inför valet om hur alla partier ser på ett lärande samhälle, har turen kommit till Vänsterpartiet och Ilona Szatmári Waldau.

Missa inte alla riksdagspartiers ideologi kring kunskap, lärande och utbildning, när vi i två avsnitt i veckan fram till valet pratar med dem alla. I avsnitt 76 av Livslångt bjuder Carl Heath in till samtalet med vänstern. Vi lägger ut avsnitten i samma ordning som de hade i Almedalen och det betyder att nästa parti på tur sen är Kristdemokraterna.