Annika Hirvonen (MP) Lärande i solidaritet med varandra och vår planet

Livslångt lärande är oundvikligt och viktigt. För en politiker betyder det att ständigt lyssna in, utveckla sig och förstå mer av det samhällsperspektiv man är vald att ta beslut inom. Möt Annika Hirvonen, riksdagsledamot och ledamot i utbildningsutskottet för miljöpartiet. Det viktigaste lärandet just nu handlar för henne och hennes parti om att förstå hur vi måste organisera om vårt samhälle, ta hand om naturens resurser och planeten. Det intresset har funnits med ända sen hon var barn och ledde till både studier i hållbar samhällsutveckling och senare också juridik, för att kunna satsa på förändringsarbete inom områden som miljö, klimat och jämställdhet. Men som också menar att lärande handlar även om värderingar, moral och ansvar.

I avsnitt 80 hör du Annika Hirvonen från miljöpartiet, i den sista delen i Livslångts valserie med alla riksdagspartierna, där alla intervjuer har gjorts av Carl Heath.