Poul Perris Det gör ont att förändras och lära

Han är psykiater, psykoterapeut och rektor för Svenska Institutet för Kognitiv Psykoterapi. Han har tagit terapin in i helt nya sammanhang såsom i TV-program som “Par i terapi” och “Nyfiken på partiledaren” i SVT – och har ända sen han var liten försökt se människan bortom roller och positioner. Idag utforskar han terapeutiska och psykologiska aspekter av relationer och samhälle vad han än tar sig an. Möt Poul Perris i ett samtal om allt som samhällets förändring på ganska smärtsamma sätt kräver av oss och om de djupt mänskliga behov som därmed uppstår i utveckling och lärande. Om vad ett samhälle som ofta polariserar och där en osäker omvärld kryper allt närmare inpå oss alla gör med vår tillit och vårt välmående – samt om hur mekanismerna i kognitiv terapi kan vara ett stöd eller en metod i det.

Avsnitt 154 är ett samtal mellan Katarina Pietrzak på RISE och Poul Perris, rektor, handledare och föreläsare, leg. läkare och leg. psykoterapeut samt auktoriserad schematerapiutbildare, som också skrivit böcker och länge verkat inom sitt område för att dela insikter om psykoterapi och mänskliga relationer. En gång i tiden var han också sångare i bandet The Facer.