Podcast: Play in new window | Download
När världen förändras i snabb takt och hoten mot vår digitala infrastruktur blir alltmer påtagliga, hur skapar vi då ett samhälle som står pall? I en gammal offentlig utredning står; ”Frontlinjen går bildligt talat i varje enskild medborgares medvetande, och det nutida kriget kräver vars och ens insats, vars och ens ställningstagande”. Och mycket ligger i det, än idag. Det kräves både kunskap och starka relationer för ett resilient samhälle.
Veckans gäst var med och startade Livslångt, men arbetar idag med att leda RISE strategiska fokusområde kring digital resiliens, i samverkan med många samhällsaktörer. Han är just hemkommen från Ukraina och ett av de besök där han bland annat understödjer arbetet med att skydda Ukraina mot rysk desinformation. Möt Carl Heath i veckans avsnitt och hör om hur vi kan bygga upp motståndskraft i våra system, organisationer och samhällen i en tid av kris och osäkerhet. Vad krävs för att både individer och samhällen ska kunna anpassa sig, lära och återhämta sig från digitala hot och störningar? Och vad kan vi i Sverige lära av ett land i krig – när vi redan är i det som kallas kognitiv krigföring?
Avsnitt 209 är ett samtal mellan kollegorna Katarina Pietrzak och Carl Heath på RISE, om digital resiliens och hur vi alla på såväl individ- som organisations- och samhällsnivå behöver jobba med resiliens och rusta oss i en osäker tid. Om du efter dagens avsnitt är nyfiken på att lära dig mer om digital resiliens eller kanske lära andra mer om detta område, så kan du börja med att söka upp den särskilda poddsatsning som RISE har gjort utifrån fokusområdet Resilienta informationssystem. Du hittar de avsnitten i denna länk på vår hemsida eller om du skriver in ”Podcast RISE om resiliens” i din poddspelare eller browser.