Johan Cedermark Trainstation skapar självkänsla för världens barn

-Jag ville stödja barn att bli digitala producenter istället för passiva konsumenter. I grunden har jag en vision att förändra hela det svenska skolsystemet och sättet att lära sig saker på, vi har en enorm utmaning framför oss.

Möt Trainstations grundare och själen bakom initiativet – Johan Cedermark. Allt började som ett test i det egna hemområdet, där fritidsverksamheten inte längre lockade barnen. Istället satt de hemma och spelade, medan deras föräldrar säkerligen började fundera över skärmtiden. Men när fritidsgården blev till en fysisk plats för digitalt skapande, då kom barnen tillbaka och ville lära mer. Om och om igen. Så föddes idén att sprida möjligheten att lära för framtiden, till fler barn. Idag finns Trainstation inte bara i Vivalla Örebro, utan är på väg ut till fler platser i landet. Och målet, är självkänsla för alla barn.

Avsnitt 39 är ett samtal mellan Johan Cedermark från Trainstation, och Katarina Pietrzak och Lars Lingman på RISE,