Johannes Landgren Det långsamma nötandets kick

För många kanske musik är något du hör medan du gör nåt annat, eller en energihöjning av pulsen under träningen eller när du är riktigt trött. För en del kanske det verkligen bara är en bakgrundsmatta eller ett skval. Sen finns det de som upplever att musiken är grunden i det vi kallar bildning, eller för den delen i det vi kallar att vara människa. Möt Johannes Landgren, musiker, organist, dirigent och prorektor på Kungliga Musikhögskolan (KMH) i Stockholm och hör hur han ser på allt lärande vi har att hämta i musiken i allt från ledarskap till vår förmåga att lyssna. Om hur musik nästan är att likna vid forskning men också – att det är till tystnaden du skall lyssna.

Avsnitt 109 är ett samtal mellan Katarina Pietrzak på RISE och Johannes Landgren på Musikhögskolan i Stockholm. Om upplevelsen och lärandet i musik och hur det skapar dig som människa och om hur det kanske allra mest behövs när vi prioriterar det som lägst. Foto Sven Andersson, producent Sandra Löv.