Elin Unnes Du tror du ska odla, istället odlar odlingen dig.

Det är vår och många sätter just ut sina små sticklingar och tomatplantor i jorden. Och odling och lärande är mycket mer nära sammanflätad än du kanske trott. Kunskap läggs till kunskap och delas mellan människor och över tid och i varje liten planta, i varje bladveck hittar du information om utveckling och behov. Vi säger ju ofta att samhället är komplext och få system är så bra att öva komplexitet på som just – naturen. Du blir odlad – av naturen.

Möt Elin Unnes, som länge jobbade som musikjournalist och levde det livet med allt vad det innebar med konserter och stök – men som en dag drabbades av odlingsintresset och sen kom ut som fullblodig odlare och som aldrig är så närvarande som hos det hon odlar. Om det existentiella i odlande, om alla utmaningar och problem odlande kan lösa och om skönheten i att låta sig bli odlad av det som växer. Avsnitt 117 är ett samtal mellan Katarina Pietrzak på RISE och journalisten, författaren och odlaren Elin Unnes. Producent är Sandra Löv.