Micael Dahlén Att skapa lycka istället för att lyckas

Han är Jack of many trades but still a master – den titel han går under är professor på Handelshögskolan men vem han är jobbar han fortfarande på att förstå. Han ställde många frågor som barn, så många att han inte sällan fick sitta själv i ett klassrum och fundera när det blev jobbigt för läraren att hantera. Och han forskar fortfarande på allt han blir nyfiken på, som att fika med kannibaler, träffa massmördare och göra konst av egna kroppsrester. Och så forskningen kring vad som gör oss lyckliga då. Hur det hänger ihop med ekonomi? det hör du om i avsnittet.

Möt Micael Dahlén som har nyfikenhet och bus som ledstjärna och som har upptäckt att de länder som rankar högre än Sverige i lyckomätningar saknar ordet duktig. Men däremot har de ordet bus – och busiga människor visar sig också uppleva mer lycka. Vad det innebär för lärande och utveckling och framför allt för att vara människa, handlar avsnitt 116 av Livslångt, som leds av Katarina Pietrzak i sällskap av Carl Heath på RISE och Micael Dahlén ekonomiprofessor på Handelshögskolan. Producent är Sandra Löv.