Pontus Wärnestål Urtidsmänniskan möter AI med medeltida undervisning

Han har jobbat med AI-utveckling längre än de flesta och är bekymrad över att vi har hjärnor från den paleontologiska tiden och undervisar som om vi levde på medeltiden. När vi samtidigt har den teknik vi har. Samtidigt som han oroas av att vi inte haft förmågan att förutse den kraft ny utveckling bär med sig, vare sig det gäller sociala medier igår eller AI idag. Möt Pontus Wärnestål AI-designer och samtidigt biträdande professor i informationsteknologi, som brinner för att skapa djupa, människocentrerade lösningar som inte bara är meningsfulla utan också gör en verklig skillnad. Om hur reglering och innovation behöver leva sida vid sida inom dessa kraftfält och om hur vi fortfarande kommer behöva djupt mänskliga krafter i såväl design som i den kreativa näringen.

Avsnitt 142 är ett samtal som öppnar ögonen inför de områden som människan nu måste ta sig an med den naturliga intelligensen för att hitta samklangen med den artificiella. Programledare är Katarina Pietrzak på RISE och veckans gäst är Pontus Wärnestål, Head of AI Design & Innovation på det svenska AI-företaget eghed, samt biträdande professor vid Högskolan i Halmstad.