Linus Hurtig Wåhlander Upplevelsebaserat lärande för bestånde kunskap

Han går sitt andra år på gymnasiet och upplever i praktiken en stor del av det lärande andra jämnåriga bara får i skolbänken. Vi fångar honom i hamn i Sevilla på årets seglats, och får ta del av de många perspektiv och upplevelser som för alltid skapat ett lärande för livet. Möt Linus Hurtig Wåhlander från Öckerö seglande gymnasieskola, som har havet och världen som klassrum. Hör hans uppmaning till alla lärare i de mer traditionella klassrummen om att låta lärande bli beständigt och göra skillnad, när det du lär om också finns tredimensionellt runt dig i vardagen. Och om de helt nya färdigheter och perspektiv som kommer med seglatsen, på många olika sätt.

Avsnitt 141 är ett samtal mellan Katarina Pietrzak på RISE och gymnasieeleven Linus Hurtig Wåhlander på Öckerö seglande gymnasieskola utanför Göteborg.