Annika Engström JTU Inkluderande lärande genom problemlösning

För att en verksamhet ska bli lärande krävs tid, resurser och mod. Det handlar om en ledningsfråga, där man kan styra verksamheten att bli lärande och där alla behöver inkluderas. Men det kan också kännas riskfyllt och för medarbetare som inte har fått träna på att vara med och tänka på 20 år kan det vara svårt att komma igång. I det här livesända avsnittet från mässan Elmia Subcontractor i Jönköping i november 2022, pratar vi om hur man kan och måste avsätta tid och resurser för lärande, och varför det är viktigt att förstå de generella villkoren för produktionspersonal för att förstå lärandet. Möt Annika Engström, docent i arbetsorganisation vid Tekniska högskolan i Jönköping, som forskar på ledarskap, förändringsprocesser och lärande kopplat till det. I ett samtal med Katarina Pietrzak på RISE, pratar vi från scenen på mässan om varför vi inte kan fortsätta dela upp människor i tänkare och utförare. Det är avsnitt 93 och Livslångt produceras av Sandra Löv.