Helene Barnekow Led för lärande och skapa tiden som behövs

Helene Barnekow, tidigare vd på Microsoft Sverige och med en karriär i storföretag som Sony Ericsson, Dell EMC och Telia, går vidare till nya äventyr. I detta avsnitt av podden pratar vi med henne om livslångt lärande, dess betydelse för henne personligen, och hur det kan appliceras på samhället och organisationer. Vi diskuterar också konkreta beståndsdelar för att skapa en lärande kultur och vilka förutsättningar som krävs för att organisatoriskt lärande ska ske på riktigt. Hör när Helene delar med sig av sina insikter och erfarenheter om kultur och ledarskap, och hur de kan användas för att skapa en effektiv lärandemiljö.

Avsnitt 112 är ett samtal mellan Helene Barnekow numera på bolaget Ascension och Katarina Pietrzak på RISE – och de kommer också in på det faktum att det oftast är män som syns och hörs när det pratas om AI och teknologi. ChatGPT låter i det sammanhanget hälsa: “Som en AI-baserad språkmodell är ChatGPT också en del av den här utmaningen och vi diskuterar vad som kan göras för att öka representationen och mångfalden inom teknologibranschen.” Livslångts producent heter Sandra Löv.