Anders Johansson KTH Universitet inte längre ensamma i kunskapens katedraler

Han har ansvar för att utveckla och samordna utvecklingen av livslångt lärande på KTH och har tänkt mycket på vad lärande är och hur det sker. Vi pratar om det formella utbildningssystemet och om de gamla institutionerna och strukturerna inom det. Möt Anders Johansson, som upplever att särskilt de gamla lärosätena genom både externa styrmedel och upplevt mindset kring begränsningar internt, hålls tillbaka när det gäller att utveckla lärandet. Om att vi pratar alldeles för mycket om vad och för lite om hur, när vi pratar lärande. Och om att kurs och utbildningsprogram inte alltid är svaret när man vill nå många.

Avsnitt 114 handlar om den formella utbildningsdelen av ekosystemet kring livslångt lärande och är ett samtal med Anders Johansson, teknologie doktor i energiteknik och med flerårig erfarenhet både som lärare och forskare, samt inom organisations- och verksamhetsutveckling på KTH. Medverkar gör också Carl Heath på RISE, programledare är Katarina Pietrzak och producent Sandra Löv.