Camilla Wahlman När jag nästan dog började jag leva fullt ut.

Man kan inte förvänta sig att modet för ett tvärt byte av liv och yrke ska komma över en natt, det kan ta en stund att bygga upp det. Men det är bara du själv som kan ta beslutet att claima ditt liv och lära dig det du behöver för att leva som du vill. Möt Camilla Wahlman som bytte journalistkarriären mot mat och vin och idag är diplomerad sommelier och erbjuder vinprovningar i många olika format. Lärandet av och genom det har varit stort och det var när Camilla var 47 år och fick bröstcancer som både tillvaro och yrkesidentitet började gunga. Det var då hon bestämde sig för att börja låta livet räknas och göra varje dag till en fest för både sig själv och andra. En fest som sen dess tagit henne till både tävlingar i TV och många nya lustfyllda upplevelser.

Avsnitt 115 är ett samtal om hur en allvarlig kris i livet kan skapa modet att både lära och leva nytt, där Katarina Pietrzak på RISE samtalar med sommelier Camilla Wahlman i Östersund. Producent är Sandra löv.