Andreas Ekström Lämna de bekväma svaren. Ställ frågorna.

Han är journalisten som ser ut som en tekniksnubbe, men som brinner för att bidra till ett bättre samhälle genom att ständigt sätta frågor och utforskande i centrum. På sina föreläsningsturnéer världen över insåg han vilka de avgörande frågorna för världen är och hans senaste bok Bekvämlighetens tyranni, handlar om allt vi är beredda att överge för användarvänlighet eller snabba digitala kalorier. Möt Andreas Ekström som alltid förenat journalistik med pedagogik och som nördat ner i digitalisering och hur AI påverkar och hör ihop med vår mänskliga intelligens. Han är också mannen som för några år sen lämnade hela sitt liv i händerna på andra människors kompetens – helt utan att blinka.

Avsnitt 135 är ett samtal mellan Andreas Ekström som bland annat jobbar på Sydsvenska Dagbladet, och Katarina Pietrzak och Micke Kring på RISE.