Anne-Marie Körling Ett livslångt förhållande med läsning

Hon har växlat och kombinerat undervisning med läsning och läsning med undervisning i många många år. Hon ser att vägen till läsning går genom berättelsens hjärta och att erbjuda litteratur istället för att bjuda in motstånd genom tvång. Att göra den så oumbärlig att barn själva börjar fråga efter den. Och hon ger inte mycket för polariteten mellan böcker och digitalisering, men blev själv utmattad efter ett helt sommarlov utan böcker. Möt läraren och läsfrämjaren Anne-Marie Körling och hör om hur du kan låna ut ditt eget intresse för läsning till barn. Om förundran över att vi inte är mer av ett läsande folk när vi till och med har ett Nobelpris i litteratur. Och missa inte historien vad som fick kvinnan som aldrig vågat gå med i en bokcirkel, att äntligen göra det. Vid 83-års ålder.
Avsnitt 136 är ett samtal mellan Katarina Pietrzak på RISE, och Anne-Marie Körling, läsfrämjare, grundsskollärare, handledare och adjunkt vid Uppsala Universitet.