Ulf Danielsson Människans begränsade förmåga att förstå vilka vi är

Han är övertygad om att det vi upplever som vårt medvetande och vår själ, har en biologisk och organisk förklaring, men att vi saknar förmåga att överhuvudtaget förstå och sätta ord på hur denna egentligen fungerar. Han är ödmjuk inför de stora frågorna och kaxig inför de tvärsäkra svaren. Han är naturvetaren som finner tröst i att vara en del av universum i en tillvaro där universum också bor inom var och en av oss. Möt Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik vid Uppsala universitet som gärna delar med sig av det han brinner för och som har gåtor han gärna skulle hinna förstå innan han lämnar sin jordiska tillvaro.

Om att all kunskap är preliminär och om att hela hans drivkraft att konstant utforska den kunskapen vidare, började i en liten by i södra Dalarna under en stjärnklar himmel. Där det stod klart för den 7-årige pojken vad han ville göra med sitt liv. Avsnitt 137 är ett hisnande samtal om hur lite vi förstår, med professorn, författaren och radioprataren Ulf Danielsson. Programledare är Katarina Pietrzak.