Maja Åström Folkbildning med fniss

I hennes värld står ämnet i centrum och hon tycker att människor med mycket kunskap också ofta är kul. Inget ämne är för svårt att ta sig an och med nyfikenhet kan man hitta engagemang även i det man inte trodde sig vara intresserad av. Vare sig det handlar om ekonomi eller hur man gör de bästa loppisfynden. Möt Maja Åström, journalist och folkbildare som vet precis vilka bland Sveriges lärosäten som gärna bidrar till en folkbildning med glimt i ögat och som hoppas att kunskap och engagemang ska kunna vända de nedåtgående kurvorna för världens förmåga att uppnå de globala målen.

Avsnitt 138 är ett samtal mellan Katarina Pietrzak på RISE och Maja Åström som gör produktioner för svensk Public Service, men som just nu också har uppdraget att skriva om och uppdatera den viktiga boken ”Blir världen bättre?” från FN:s utvecklingsprogram (UNDP).