Jan Gradvall Jag skriver för att lära känna mig själv

Han har träffat världskända artister, musiker och kulturpersonligheter världen över, och drivkraften är att förstå deras musik, lära sig själv och sen likt en lärare, hjälpa andra ombord . Hans ord når ut till många och beskriver musiken som en plats att kliva in i för att förstå varifrån känslor kommer. Även de smärtsamma. I veckans avsnitt sätter han även ord på det ständiga lärande som både drivit honom själv och som han också ser som en förutsättning för att nå fram i livet. Möt musikjournalisten, författaren och människan som ständigt lär, Jan Gradvall. Aktuell med boken ABBA – vemod undercover (Bonniers) och inte minst i samband med Polarpriset 2024 som delas ut nu i maj och där han förstås intervjuat båda pristagarna Nile Rodgers och Esa-Pekka Salonen. Många är kändisarna han hängt med, men lyssna så får du veta vad som slog backstage och fest med Springsteen.

Missa inte avsnitt 167 av Livslångt, om lärande och utveckling som människa, genom musik, med Jan Gradvall! Programledare är Katarina Pietrzak på RISE. Bild på www.livslangt.se, Copyright/fotograf: Rickard L. Eriksson.